LEKKER: 6 principes
Bij onze voedingsdienst werken professionals met passie voor het vak. Samen met de experts van de zorgafdelingen hebben we een voedingsconcept ontwikkeld: LEKKER.
Bij het bepalen en bereiden van onze voeding hanteren we 6 principes:
- Lokale en verse producten vormen de basis van onze maaltijden. We koken iedere dag. Daarna wordt het direct binnen 5 uur terug-gekoeld en in onze centrale koelingen opgeslagen. We vriezen niet in, alles is kort houdbaar en daardoor behoudt het zijn structuur en geur en smaak;
- Eigen regie over eetmomenten: onze Trefpunten serveren het diner, de afdeling bepaalt zelf het maaltijdmoment en cliënten kunnen ook zelf een afwijkend eetmoment kiezen;
- Keuze uit 7 menu’s: we bieden iedere dag 7 keuzemenu’s aan en we werken volgens de Meals on Wheels serveermethodiek vanuit twee warmtekasten;
- Klantgerichte aanpak: ons voedingsbeleid bij ondervoedingsproblematiek is uniek in Nederland. In nauwe samenwerking met diëtisten, logopedisten en ergotherapeuten hebben we nieuwe, innovatieve voedingsconcepten ontwikkeld. Ook hier werken we met verse zelfbereide producten in plaats van kant en klare en chemische bijvoedingsproducten uit een flesje. We volgen bovendien de adviezen van de Landelijke Stuurgroep Ondervoeding.
- Een circulaire voedingsdienst is ons streven. Dat betekent dat we grondstoffen en reststromen zoveel mogelijk elders benutten en voedselverspilling terugdringen;
- Resultaat: al onze kosten blijven binnen de budgetnormen en met onze unieke, zelf ontwikkelde ondervoedingsproducten besparen we kosten op kant en klare medische producten. Verse maaltijden bereiden is dus niet duurder. En daar zijn we trots op!