010 - 266 57 57

Dagbehandeling - Rijckehove

Wanneer iemand thuis woont en minder zelfredzaam is geworden door een ongeval of ziekte. Dan is dagbehandeling Rijckehove het juiste adres voor professionele begeleiding, behandeling en/of verzorging of een leuke activiteit. Elke werkdag geopend van 08.30 tot 16.30 uur.

Ons gespecialiseerd behandelteam biedt een gevarieerd aanbod aan behandeling en doelgerichte groepsactiviteiten. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met neurologische aandoeningen waaronder Parkinson, MS en CVA. Het behandel- en activiteitenprogramma stemmen we altijd af op de persoonlijke situatie en kan bestaan uit combinaties van therapieën zoals ergotherapie, fysiotherapie, logopedie of muziek- of kunstzinnige therapie. Bij onze groepsactiviteiten combineren we gezelligheid met doelgericht werken aan het herstel of behoud van vaardigheden op het gebied van bewegen, communiceren, cognitieve, creatieve en muzikale vaardigheden en het behouden van optimale zelfredzaamheid. Onze gespecialiseerde behandelaren zijn aangesloten bij Parkinsonnet en het Eerstelijns CVA netwerk.
 
Bij de ontwikkeling van het dagprogramma werken we nauw samen met de naasten. Om het activiteitenprogramma echt af te kunnen stemmen op ieders behoefte, adviseren we om voor de start van de dagbehandeling kennis te maken en samen met de naasten een kennismakings- en/of intakegesprek te voeren.
 
De duur en het aantal dagen dagbehandeling is wisselend en afhankelijk van de wensen en indicatie. Met de onderstaande indicaties komt men in aanmerking voor dagbehandeling:

  • behandeling-groep (afgegeven door het CIZ na overlegging van een behandelplan)
  • herstelgerichte WMO begeleiding of NAH-arrangementen Rotterdam
  • behandeling eerst lijn

Is er verpleging of dagelijks verzorging nodig, dan is dit mogelijk met een indicatie of leveringsverzoek. Voor verpleegtechnische handelingen is een uitvoeringsverzoek van de arts noodzakelijk. Tevens kan er bij ons gebruik gemaakt worden van een broodmaaltijd of een warme maaltijd.

Hier vindt u ons