Breintraining

Binnen de Dagactiviteiten en Ontmoeting is er veel aandacht voor het stimuleren van het brein. Dat is goed voor het concentratievermogen en het geheugen. Dat doen we door het aanbieden van verschillende activiteiten op het gebied van bewegen, spellen, lezen en natuurlijk gezonde voeding. Door deelname wordt men geactiveerd en gemotiveerd in het doen en laten en gestimuleerd om iets nieuws te proberen. 

Helaas: er bestaat geen magisch recept dat je kunt volgen om je brein zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Maar er zijn gelukkig wel een aantal dingen die je een eind op weg helpen.

Tips om het geheugen te blijven stimuleren:

 • Sociale contacten onderhouden
  Het onderhouden van sociale contacten zorgt ervoor dat de hersenen actiever worden, wat een positief gevolg heeft voor het geheugen. 
 • Iets nieuws leren
  Je hersenen worden actiever als je iets nieuws leert.
 • Bewegen
  Voldoende beweging zorgt er niet alleen voor dat men zich mentaal en lichamelijk een stuk fitter voelt. Het is daarnaast ook heel goed voor het geheugen, de verwerkingssnelheid van informatie en het concentratievermogen. Er is ook steeds meer bewijs dat bewegen en sporten het risico op dementie kan verminderen.
 • (Geheugen-) spellen spelen en lezen
  Gezelschapspellen zoals Memory, Rummikub en Scrabble zijn goed voor het kortetermijngeheugen en de concentratie. Individuele denkspellen als sudoku's en kruiswoordraadsels bevorderen het logische inzicht. Puzzelen voor een fitter brein. Lezen (en schrijven) houdt onze hersenen gezond en fit, ook naar mate de jaren verstrijken. Uit onderzoek blijkt dat ouderen die regelmatig hersen activerende activiteiten als deze uitoefenen, een kleinere kans hebben om aan geheugenverlies te lijden.
 • Voldoende slapen
  Een chronisch slaaptekort kan behoorlijk slecht uitpakken voor de gezondheid. Ook al is het slechts een paar dagen, je merkt direct dat het een slechte invloed heeft op de hersenen. Zo ben je bijvoorbeeld meer warrig, kun je dingen minder goed onthouden en kost het meer moeite om na te denken.
 • Bewuste voeding nemen
  Gezond eten is niet alleen essentieel voor het lichaam om in goede conditie te blijven, maar heeft ook nog eens een positief effect op de hersenen. Eet evenwichtig, gevarieerd en gezond. Tip: kauw altijd goed op je eten. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen. Dit zorgt ervoor dat je hersenen beter doorbloed raken.

.

Bel voor meer informatie met 06 - 58 89 59 47.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.