010 - 266 57 57

Verpleging en verzorging thuis

Wanneer het thuis niet meer alleen lukt kan verpleging en verzorging thuis van De Zellingen een oplossing zijn. Verpleging en verzorging thuis wordt ook wel wijkverpleging genoemd. De wijkverpleegkundige kan bijvoorbeeld helpen bij problemen met douchen of het op tijd innemen van medicijnen. Maar ook bij ziekte of herstel van een ziekenhuisopname.

Kosten verpleging en verzorging thuis

Verpleging en verzorging thuis wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Verpleging en verzorging thuis gaat niet ten koste van het eigen risico. Heeft de cliënt een persoonsgebonden budget (PGB) of een volledige restitutiepolis heeft, dan kan men uit alle organisaties kiezen. Een PGB kan worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie over PGB op www.pgb.nl. Bij een naturapolis is het belangrijk om de zorgverzekeraar te vragen om een overzicht van gecontracteerde organisaties. Dit is belangrijk omdat bij een naturapolis alleen gecontracteerde zorg volledig wordt vergoed.

Indicatiestelling

Om verpleging en verzorging thuis te regelen kan contact worden opgenomen met Cliëntservice De Zellingen via telefoonnummer 010-284 33 00. Vervolgens komt er een wijkverpleegkundige van Thuiszorg De Zellingen langs om de situatie te bespreken en een indicatie te stellen. 

Meer informatie? Bel Cliëntservice op 010 - 284 33 00

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen