Reactie ConForte op RTL Nieuws over vaccinatiebeleid verpleeghuizen

Op zondag 14 februari heeft RTL Nieuws verslag gedaan over de wijze waarop zorgorganisaties in de regio Rijnmond uitvoering hebben gegeven aan het vaccinatiebeleid. De medewerkers in de verpleeghuizen behoorden begin januari tot de eerste groep die gevaccineerd kon worden; deze medewerkers komen immers dagelijks in contact met kwetsbare ouderen voor wie het virus extra gevaarlijk is. 

RTL Nieuws stelt dat de organisaties, aangesloten in het samenwerkingsverband ConForte, onterecht alle medewerkers die werkzaam zijn op zorg- en verpleeglocaties hebben uitgenodigd voor een vaccinatie, waar volgens RTL Nieuws het ministerie van VWS stelt dat dit alleen bedoeld was voor medewerkers die in hun werk direct cliëntcontact hebben.

ConForte stelt dat het beleid dat ze heeft gevoerd conform de afspraak is met de GGD-GHOR regio Rijnmond, namelijk dat de werkgevers gezamenlijk de definitie van werknemers, inclusief ZZP-ers en ondersteunend personeel in contact met kwetsbaren bepalen. De ConForte leden hebben daarbij gezamenlijk bepaald dat alle medewerkers die binnen de muren van een verpleeghuis werken tot deze groep behoren. Zij vormen allen de kring rondom de kwetsbare ouderen die in het verpleeghuis wonen. Het gaat hier dus niet om de medewerkers in de thuiszorg; die wachten nog op een uitnodiging.

Regio Rijnmond is lange tijd een hotspot van besmettingen geweest. We hebben gezien dat een aantal grote uitbraken ook door andere medewerkers in de verpleeghuizen werden veroorzaakt dan het zorgpersoneel. Om besmettingen te voorkomen, hebben wij niet alleen zorgmedewerkers uitgenodigd maar ook huiskamer assistentes, gastvrouwen en receptionistes die in het verpleeghuis in contact staan met bewoners, bezoekers en andere medewerkers. We beschermen de kwetsbare bewoners in het verpleeghuis niet als we maar een deel van de mensen die in het verpleeghuis werken vaccineren. Onze prioriteit is en blijft het zo veel mogelijk waarborgen van de veiligheid en gezondheid van onze kwetsbare bewoners, conform de regionale richtlijnen van de GGD-GHOR Rijnmond.

Meer informatie over De Zellingen?
Bel ons op 010 - 266 57 57

Wij kunnen ook terugbellen of mailen

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.