Amputatiezorg

Bij De Zellingen ondersteunen we specifiek cliënten met een amputatie binnen de geriatrische revalidatiezorg (zorg en behandeling specifiek gericht op ouderen). Onze deskundigen bieden deze specialistische amputatiezorg op afdeling Vogelhof op locatie Rijckehove.

Een amputatie is een ingrijpende operatie. Lichamelijk, maar ook geestelijk. Goede zorg is ontzettend belangrijk voor uw verdere revalidatieproces en, lichamelijk gezien, op een later moment voor een goede fitting van uw prothese. We ondersteunen u daarom met goede lichamelijke zorg waaronder compressietherapie en geven u zorginstructies waar u zelf mee aan de gang kunt. Voor het aanmeten van een eerste prothese is het namelijk belangrijk dat uw stomp een goede vorm heeft.

Fantoomgevoelens en fantoompijn

Na een amputatie kunt u het gevoel hebben dat het geamputeerde ledemaat nog aanwezig is. Dit uit zich bijvoorbeeld in last hebben van pijn, jeuk of andere gevoelens aan het ontbrekende lichaamsdeel. Dit noemen we fantoomgevoelens. Als deze gevoelens pijnlijk zijn spreken we van fantoompijn. Vaak betekent de behandeling van fantoompijn een lange zoektocht waarbij verschillende behandelingen moeten worden getest. Wij adviseren u daarom in gesprek te gaan met uw revalidatieteam om zo samen te zoeken naar de optimale fantoompijnbehandeling, zoals een medicamenteuze behandeling of spiegeltherapie. 

Rouwverwerking na amputatie

De emotionele kant van een amputatie blijft vaak wat onderbelicht. En dat is logisch, want veel mensen vinden het moeilijk om hierover te praten. Als u een amputatie heeft ondergaan, krijgt u echter te maken met een hoop emoties. Om deze emoties goed te verwerken is het belangrijk om de verschillende fases van dit rouwproces te herkennen en te begrijpen: ontkenning, boosheid, strijdvaardigheid, verdriet en aanvaarding.

Meer informatie

We hebben diverse folders met informatie voor u beschikbaar. Deze kunt u bij ons opvragen of ophalen op d e afdeling. Kijk voor meer informatie over amputatiezorg ook eens op levenmetamputatie.nl. U kunt ook contact opnemen met onze Cliëntservice via 088 - 206 90 90 of via onderstaand contactformulier.

Neem voor meer informatie contact op met Cliëntservice via 088 - 206 90 90.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.