Logopedie

Het kan voorkomen dat u ten gevolge van een hersenbeschadiging of ander ziektebeeld (communicatie)problemen ondervindt door taal-, spraak-, stem-, slik- of gehoorstoornissen. De logopedist kan u hierbij helpen.

Communiceren is een alledaagse bezigheid. Zo vanzelfsprekend dat we er niet echt bij stilstaan. Pas als er iets mis is met het stemgeluid, u woorden verwisselt of wanneer u onverstaanbaar bent voor anderen, merkt u eigenlijk pas hoe belangrijk het is om goed te kunnen communiceren.

Hetzelfde geldt voor eten en drinken: het lijkt zo gewoon, totdat dit niet meer vanzelf gaat. U kunt zich vaker verslikken, hoesten tijdens het eten en drinken of meer moeite krijgen met kauwen of slikken. Vervelend, met bovendien gevaarlijke gevolgen voor de gezondheid.

Onze logopedisten zijn ervaren en gespecialiseerd in het behandelen van Niet Aangeboren Hersenletsel als gevolg van onder meer een beroerte (CVA), Parkinson, MS, ALS en dementie. U kunt hierbij denken aan problemen zoals spraak- en taalstoornissen (afasie en dysartrie), en problemen rondom eten en drinken (dysfagie). Door training, adviezen, begeleiding en het aanbieden van alternatieven kunnen deze problemen verminderd of zelfs verholpen worden.

Onze werkwijze

Tijdens een eerste afspraak proberen wij de problematiek zo goed mogelijk in kaart te brengen. Eventueel vindt er ook al een eerste onderzoek plaats. Na het onderzoek wordt met u de diagnose besproken en bepalen we samen met u aan welke doelstellingen we gaan werken. Tijdens de laatste behandeling evalueren wij samen met u en stellen wij de verwijzend arts op de hoogte van het resultaat van de behandeling.

Specialisatie

Binnen het team logopedie zijn er verschillende specialismen: zo zijn er Afasietherapeuten en logopedisten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet en Eerstelijn CVAnet. Daarnaast is er binnen het team veel kennis over communicatieproblemen bij dementie.

Toegankelijkheid

Om de behandeling te starten is, voorafgaand aan de eerste behandeling, een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Kosten en vergoeding Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wij declareren de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Contact en meer informatie

De afdeling logopedie van De Zellingen is van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 088 - 206 90 69
E-mail: logopedie@zellingen.nl
Website: www.zellingen.nl

Locaties

Rijckehove Tsjaikovskistraat 1
2901 HM Capelle aan den IJssel

Crimpenersteyn Zandrak 66
2924 BC Krimpen aan den IJssel

De Meander Boslaan 1
2912 PA Nieuwerkerk aan den IJssel

De Vijverhof Reigerlaan 251
2903 LJ Capelle aan den IJssel

De Roo De Baronie 236
2904 XM Capelle aan den IJssel

Voor meer informatie of een afspraak, bel ons behandelcentrum op 088 - 206 90 69.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.