Ergotherapie

Heeft u in het dagelijks functioneren last van beperkingen of problemen, dan kunt u onze ergotherapeut inschakelen. Deze helpt u om weer zo zelfstandig mogelijk de dag door te komen.

Ergotherapie leert u omgaan met de gevolgen van een “langdurige” ziekte of handicap. Ergotherapie richt zich op het zorgen voor uzelf, op het kunnen (blijven) functioneren in het maatschappelijk leven, of het nu gaat om wonen, werken of recreëren. Ondanks, of beter gezegd: met uw beperking.

Het einddoel van een ergotherapeutische behandeling is een zo veilig en zelfstandig mogelijk functioneren, met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Onze focus ligt hierbij op de interactie van u met uw omgeving. De betreffende ergotherapeut stelt samen met u een behandelplan op.

Onze werkwijze

Tijdens de eerste afspraak maken wij met u een uitgebreide inventarisatie van de activiteiten die u niet meer of lastig kunt uitvoeren. We bekijken welke bezigheden voor u belangrijk zijn en welke obstakels zich daarbij voordoen. Vervolgens bespreken we een aantal oplossingsrichtingen die uw situatie kunnen verbeteren.

Tijdens de vervolgafspraken bespreken wij met u de verschillende oplossingsrichtingen. Wat werkt wel voor u en wat niet? En wat is haalbaar en wat niet? Hierbij kunt u denken aan het opnieuw aanleren van een beweging, het leren omgaan met hulpmiddelen en aanpassingen, of instructie hoe u een activiteit op een andere manier kunt uitvoeren. De therapeut oefent bij voorkeur bij u thuis in uw eigen vertrouwde omgeving.

Specialisatie

Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in behandelingen van mensen met niet aangeboren hersenletsel zoals een beroerte (CVA), of neuromusculaire aandoeningen zoals bijvoorbeeld Parkinson, MS of ALS. Daarnaast zijn onze ergotherapeuten gespecialiseerd in oncologie, EDOMAH ( dementiezorg), ASITT en re -attach (zintuigverwerkingsproblematiek), long covid klachten, longproblematiek en problemen bij belasting -belastbaarheid.

Toegankelijkheid

Ergotherapie is direct mogelijk. U heeft geen verwijzing van uw huisart of specialist nodig. Voor Covid Herstelzorg heeft u wel een verwijzigng nodig. U kunt op de website van Zorgwijzer kijken of u recht heeft op extra uren vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Kosten en vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel het eigen risico. Ergotherapie wordt vergoed voor 10 uur per kalenderjaar. Bij enkele verzekeraars is het mogelijk om vanuit de aanvullende verzekering vergoeding te krijgen voor extra behandeluren ergotherapie. Voordat deze uren gebruikt worden, moeten eerst de uren uit het basispakket verbruikt zijn.

Contact en meer informatie

De afdeling ergotherapie van De Zellingen is van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar.

Telefoonnummer: 088 - 206 90 66
E-mail: ergotherapie@zellingen.nl
Website: www.zellingen.nl

Voor meer informatie of een afspraak, bel ons behandelcentrum op 088 - 206 90 66.

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

CAPTCHA
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.