Corona (Covid-19)

Sinds eind februari 2020 hebben we in Nederland, en later ook bij De Zellingen, te maken met het Covid-19, ook wel het coronavirus genoemd. Omdat onze bewoners en cliënten tot de risicogroepen en onze medewerkers tot de cruciale beroepsgroepen behoren, dienen we een strikt beleid te hanteren om de kans op verspreiding van het virus binnen onze locaties zo klein mogelijk houden.

Maar we kunnen dit niet alleen. Behalve dat we van onze medewerkers en de naasten van onze bewoners en cliënten vragen om zich strikt aan onze richtlijnen te houden, verwachten we ook dat iedereen zich houdt aan de algemene (hygiëne)maatregelen en de coronamaatregelen die periodiek door de overheid worden gecommuniceerd.

Ondanks alle maatregelen ontkomen we ook bij De Zellingen niet aan positief geteste bewoners, cliënten of medewerkers. Daarom handelen we volgens strikt protocol gericht op goede verzorging en herstel van de perso(o)n(en) in kwestie en het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. 

Betrokken medewerkers, bewoners, cliënten en naasten (eerste contactpersonen) worden wekelijks via een corona update per e-mail geïnformeerd over de stand van zaken op de betreffende locatie. Zorg er dus voor dat er een e-mailadres van een eerste contactpersoon bij ons bekend is, zodat u direct of via een naaste die als eerste contactpersoon bij ons bekend is, op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.

Komt u op bezoek?

Komt u op bezoek op één van onze locaties, houdt u dan aan de op dat moment geldende bezoekrichtlijn van de betreffende locatie. Deze wordt via wekelijkse corona updates gecommuniceerd met de eerste contactpersoon van elke bewoner/cliënt. U kunt ook bellen met het algemene nummer van de betreffende locatie om te vragen wat de bezoekrichtlijn op dat moment is..

Heeft u last van klachten als neusverkoudheid, hoesten, niezen of koorts, kom dan vooral niet op bezoek, maar neem contact op met uw huisarts of de GGD om u te laten testen op corona.

Veelgestelde vragen

In deze coronarubriek proberen we u antwoord te geven op al uw vragen met betrekking tot corona en onze verpleging, verzorging en dienstverlening. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden, stel uw vraag dan via het contactformulier hieronder.

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de websites van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Geen antwoord op uw vraag?

Wij helpen u graag verder!

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.