Crimpenersteyn

Onze locatie Crimpenersteyn staat bekend om de gezellige en gemoedelijke sfeer. Zorg en welzijn gaan hand in hand, mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers. In ons restaurant en het atrium op de begane grond bent u fijn onder de mensen en kunt u een lekkere kop koffie of thee drinken of gezellig wat eten.

Op Crimpenersteyn bieden we wonen met welzijn, zorg en verpleging. Ook zijn op deze locatie de dagactiviteiten Zandrak ondergebracht.

Familie en vrienden zijn altijd van harte welkom om langs te komen. Ontvangst van bezoek stemmen we wel graag van tevoren af met de cliënt, familie en de zorg.

Wilt u buiten kantoortijden langskomen, maak dan gebruik van de deurbel of de Zellingenpas om binnen te komen.

Crimpenersteyn is gelegen in een rustige woonwijk aan de Zandrak in Krimpen aan den IJssel. Direct naast Crimpenersteyn ligt een mooi park met veel groen. In de nabije omgeving zijn diverse winkels, supermarkten en restaurants te vinden. Een bushalte vindt u op loopafstand.

U kunt op Crimpenersteyn gebruik maken van onder andere de volgende faciliteiten:

 • Restaurant
 • Atrium
 • Grote omheinde tuin met paviljoen
 • Kapsalon
 • STAR bloedafname
 • Grote recreatiezaal met podium en bar
 • Winkel

Zoekt u een geschikte woonzorglocatie voor uzelf of voor uw naaste? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars en maak een afspraak voor en rondleiding.

Wonen met zorg en verpleging

Is thuis wonen geen optie meer, dan kunt u op Crimpenersteyn verblijven in één van onze zorgkamers waarbij u zoveel mogelijk de regie houdt over uw eigen leven. Hier ontvangt u zorg en verpleging, kunt u gebruik maken van alle faciliteiten en meedoen aan de dagactiviteiten.

Onze specialistische zorg bieden we op drie psychogeriatrische afdelingen, één somatische afdeling en één Korsakovafdeling. Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en verpleging is een Wlz indicatie nodig.

Psychogeriatrsiche zorg is zorg voor bewoners met een vorm van dementie. Mensen met dementie hebben behoefte aan warme zorg in een vertrouwde, veilige omgeving.

Somatische zorg is altijd gericht op het verlichten en verhelpen van pijn in het lichaam en kan zowel een vorm van curatieve zorg zijn (gericht op genezen) als palliatieve zorg (gericht op verzachten/de pijn draaglijk houden als genezing niet meer mogelijk is).

Het syndroom van Korsakov is een ernstige vorm van hersenschade, die gekenmerkt wordt door geheugenstoornissen. De oorzaak van het syndroom is een ernstig vitamine B1-tekort, dat ontstaat bij langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding.

Omdat iemand met Korsakov niet goed meer voor zichzelf kan zorgen, worden Korsakov-patiënten bij De Zellingen opgenomen op een speciale afdeling. De behandeling bestaat onder andere uit het geven van Thiamine-injecties.

Behandeldiensten

Cliënten die (tijdelijk) op Crimpenersteyn wonen met zorg en verpleging kunnen gebruik maken van onze behandeldiensten. Dit zijn teams van experts die betrokken zijn bij de afstemming van uw behandeling, begeleiding en zorg. Zo bent u altijd verzekerd van de best passende zorg en behandeling. Op Crimpenersteyn kunt u terecht bij de volgende behandeldiensten:

Recreatie en Welzijn

Vanuit Recreatie en Welzijn wordt een algemeen programma met terugkerende activiteiten aangeboden, waaronder rolstoel-/rollatordansen, bloemschikken, zingen, koersbal, bingo, ect. Daarnaast zijn er verschillende optredens door het jaar heen en wordt er elke week een kerkdienst georganiseerd. Ook komt er wekelijks een rijdende bibliotheek langs.

De activiteiten die door Recreatie en Welzijn worden georganiseerd zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Voor deelname aan sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Dagactiviteiten Zandrak

Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. Wilt u actief blijven, anderen ontmoeten, uw vaardigheden behouden of zelfredzamer worden? Dan bent u bij Dagactiviteiteiten Zandrak in Crimpenersteyn aan het juiste adres.

Dagactiviteiten zijn gericht op verschillende doelgroepen; zowel senioren als jongere mensen met een beperking zijn welkom. Het doel is om een zinvolle en gezellige dag te bezorgen met activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeften. U kunt hierbij denken aan:

 • Aangepaste beweegactiviteiten
 • Een gezonde maaltijd
 • Herstelgerichte training van lichamelijke of geestelijke functies
 • Afwisselende ontspannende activiteiten op vaste tijden in de week

Wordt de zorg voor uw naaste te zwaar. Dan kunt u ook terecht bij Dagactiviteiten Zandrak voor activiteiten en gesprekken. Met een uitvoeringsverzoek kunnen we op werkdagen de verzorging overnemen.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten is een Wmo indicatiestelling, Wlz overbrugging of PGB nodig. Voor meer informatie over dagactiviteiten kunt u contact opnemen met Zandrak via 0180 - 44 09 63 of dagactiviteitencrimpenersteyn@zellingen.nl.

Hulp nodig bij de indicatiestelling? Neem dan contact op met Cliëntservice De Zellingen via 010 - 284 33 00 of clientservice@zellingen.nl.

 

Beoordeel Crimpenersteyn op Zorgkaart Nederland

 

Vragen aan of over onze locatie Crimpenersteyn? Bel met 0180 - 44 09 00

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons