Bermensteyn

Bermensteyn is een rolstoeltoegankelijke 55+ flat in Capelle aan den IJssel. Op deze locatie in beheer van woningcorporatie Havensteder, biedt De Zllingen zorg en verpleging aan cliënten die nog zelfstandig willen en kunnen wonen in een eigen appartement die gehuurd wordt via Havensteder.

Daarnaast biedt De Zellingen op een eigen woonzorgvleugel kleinschalig wonen met zorg en verpleging. Deze woonzorgvleugel biedt een huiselijke omgeving gericht op gezelligheid en geborgenheid. Met een vast team medewerkers is er een vertrouwde groep mensen in de omgeving. We streven ernaar om cliënten zolang mogelijk de eigen regie te laten hebben.

Familie en vrienden zijn altijd van harte welkom om langs te komen. Ontvangst van bezoek stemmen we wel graag van tevoren af met de cliënt, de familie en de zorg.

Wilt u buiten kantoortijden langskomen, maak dan gebruik van de deurbel of de Zellingenpas om binnen te komen.

Bermensteyn is gelegen in een rustige wijk aan de Bazuin in Capelle aan den IJssel. De Zellingen beschikt voor haar cliënten over een afgesloten tuin.

Zoekt u een geschikte woonzorglocatie voor uzelf of voor uw naaste? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars en maak een afspraak voor een rondleiding.

Zelfstandig wonen met zorg en verpleging

Ons thuiszorgteam, gevestigd in Bermensteyn, biedt u in eigen appartement de hulp, verzorging en/of verpleging die u nodig heeft. Dit kan middels reguliere thuiszorg worden geboden, maar ook middels het Modulair Pakket Thuis of het Volledig Pakket Thuis.

Modulair Pakket Thuis (MPT)

U stelt zelf het zorgpakket samen, afhankelijk van uw zorgbehoefte. Maaltijden en algemene edische zorg vallen niet binnen het MPT. De samenstelling van het MPT is afhankelijk van de zorgbehoefte en/of een persoonsgebonden budget.

Om in aanmerking te komen voor een MPT is een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Volledig Pakket Thuis (VPT)

U krijgt de zorg die normaliter in een verpleeghuis wordt geboden, maar u blijft wonen in uw eigen appartement. De woonlasten en algemene medische zorg vallen buiten het VPT. Om in aanmerking te komen voor VPT moet er sprake zijn van een indicatie.

Een voorwaarde om het Volledig Pakket Thuis af te kunnen nemen is dat de cliënt -evt. samen met de partner- in belangrijke mate eigen regie kan voeren.

Wilt u meer informatie over MPT of VPT? Neem dan contact op met Cliëntservice De Zellingen via 010 - 284 33 00 of clientservice@zellingen.nl.

Kleinschalig wonen met zorg en verpleging

Is thuis zelfstandig wonen in één van de appartementen geen optie meer, dan kunt u op Bermensteyn verblijven in onze woongroep, waarbij u zo lang mogelijk de regie houdt over uw eigen leven. Hier ontvangt u zorg en verpleging die u nodig heeft.

De woonzorgvleugel biedt een gezellige en geborgen huiselijke omgeving. De persoonlijke kamer kan naar eigen smaak ingericht worden en daar krijgt u de intensieve zorg, begeleiding en behandeling die nodig is. Huiskamer, keuken, bad en toilet worden gedeeld. Met een vast team medewerkers is er een vertrouwde groep mensen in de omgeving, zodat u het dagelijks leven kunt inrichten zoals u gewend bent. Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en verpleging is een Wlz indicatie nodig.

Behalve goede zorg en verpleging is ook welzijn een belangrijke factor in een gelukkig verblijf. Daarom organiseren we diverse activiteiten om bijvoorbeeld ouderen met geheugenproblemen een gestructureerde en zinvolle indeling van de dag te bieden.

Ontmoeting en Dagactiviteiten Bazuin

Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. Wilt u actief blijven, anderen ontmoeten, uw vaardigheden behouden of zelfredzamer worden? Dan bent u bij Ontmoeting en Dagactiviteiteiten Bazuin aan het juiste adres.

Onze onmoetings- en dagactiviteiten zijn bedoeld voor omwonenden in de wijk en gericht op verschillende doelgroepen; zowel senioren als jongere mensen met een beperking zijn welkom. Het doel is om een zinvolle en gezellige dag te bezorgen met activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeften. U kunt hierbij denken aan:

  • Gesprekken en contact met gelijkgestemden
  • Aangepaste beweegactiviteiten
  • Een gezonde maaltijd
  • Herstelgerichte training van lichamelijke of geestelijke functies
  • Afwisselende ontspannende activiteiten op vaste tijden in de week

Maar we gaan verder. Zo kunt u ook de maaltijd bij ons gebruiken en bieden we hulp bij het vervoer naar de dagactiviteiten.

Wordt de zorg voor uw naaste te zwaar. Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten voor activiteiten en gesprekken. Met een uitvoeringsverzoek kunnen we op werkdagen de verzorging overnemen.

U bent van harte welkom om eens te komen kijken en de sfeer te proeven. Kom gezellig een kop koffie of thee dinken, doe mee met ontspannende activiteiten zoals bewegen, breintraining, muziek en zang, creatief bezig zijn, gezelschapsspellen, koersbal of biljarten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 010 - 264 65 61 of bazuin@zellingen.nl.

Om in aanmerking te komen is een Wmo indicatiestelling, Wlz overbrugging of PGB nodig.

Beoordeel Bermensteyn op Zorgkaart Nederland

 

Vragen aan of over onze locatie Bermensteyn? Bel met 010 - 284 33 00

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons