NAH, Afasiecentrum Rotterdam e.o.

Het Afasiecentrum Rotterdam e.o. in Capelle aan den IJssel richt zich op de revalidatie van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. De behandelingen zijn gericht op weer zelfstandig alledaagse dingen te kunnen doen zoals lopen of aankleden.

Specialisme

De Zellingen is gespecialiseerd in revalidatie en behandelingen met betrekking tot niet-aangeboren hersenletsel.

Behandelteam

Afhankelijk van het revalidatieplan krijgt de cliënt te maken met diverse zorgverleners die samen het behandelteam vormen:

 • Fysiotherapeut
  De fysiotherapeut helpt om weer zo veel mogelijk zelfstandig te bewegen en omgaan met beperkingen. Daarnaast helpt de fysiotherapeut met het opbouwen van de conditie. Dit gebeurt in een trainingsruimte waar men samen met de fysiotherapeut oefeningen doet.
   
 • Ergotherapeut
  De ergotherapeut helpt om zelfstandigheid en zelfvertrouwen terug te krijgen of te vergroten waar het voor de cliënt en de mantelzorger het meest van belang is, bijvoorbeeld door dagelijkse handelingen binnen de zelfzorg opnieuw te trainen of ze aan te passen aan wat de cliënt wel kan.
   
 • Psycholoog
  De psycholoog helpt de cliënt om te gaan met gevoelens van angst, somberheid of het verwerken of herbeleven van nare ervaringen.
   
 • Logopedist
  De logopedist biedt preventie, zorg, training en advies bij slikproblemen.
   
 • Maatschappelijk werker
  De maatschappelijk werker helpt de cliënt als er praktische en/of emotionele vragen. "Hoe ziet mijn financiële positie eruit?". "Kan ik het allemaal wel aan?" Deze en vele andere vragen kunt u met de maatschappelijk werker bespreken.
Voor vragen bel het Afasiecentrum Rotterdam e.o. via 010-442 53 61

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons