010 - 266 57 57

Medicijndispenser

Met deze slimme, volautomatische medicijndispenser behoudt of vergroot u uw zelfstandigheid. U wordt er middels een alarmsignaal aan herinnerd om uw medicijnen te nemen: u ontvangt de juiste medicijnen die u op het juiste moment in kunt nemen.

Het gebruik van de Medicijndispenser is heel eenvoudig, maar uiteraard begeleiden wij onze cliënten als zij met de medicijndispenser gaan starten. Dat doen we door onder andere mee te kijken totdat men zelfstandig met het apparaat overweg kan. Maar voor de dagelijkse medicijninname hoeft dus geen thuiszorgmedewerker meer langs te komen. Uiteraard blijven we wel gewoon langskomen voor eventuele andere zorg en om wekelijks de nieuwe medicatie in de medicijndispenser te plaatsen. Tijdens die momenten kunnen we een vinger aan de pols houden.

Uw betrouwbare medicatiehulp

De medicijndispenser geeft om de 10 minuten een alarmsignaal zolang u niet reageert. Reageert u niet binnen het ingestelde tijdskader, dan stuurt de medicijndispenser een melding naar De Zellingen. Wij kunnen dan direct actie ondernemen door u te bellen of door langs te komen.

De medicijndispenser kan u ook alarmeren voor medicatie die niet in de dispenser past, zoals voor bijvoorbeeld zalf, een inhalator of insuline. Er wordt ook dan een alarmsignaal afgegeven tot u op de OK-knop drukt, maar er wordt geen zakje met medicatie uitgegeven. De voordelen op een rij:

  • Zekerheid | Exact het juiste aantal en soort medicijnen, altijd op het juiste tijdstip
  • Gemak | Met één druk op de OK-knop komt het zakje er opengesneden uit
  • Vrijheid | Meer zelfregie met betrekking tot inname van uw medicatie
  • Rust | Minder afhankelijkheid van mantelzorger en/of thuiszorg

Kosten

Heeft u een indicatie voor medicatieaanreiking of ondersteuning van de thuiszorg bij uw medicatie inname, dan kan de medicijndispenser kosteloos aan u beschikbaar worden gesteld door De Zellingen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de medicijndispenser? Neem dan contact op met de wijkverpleegkundige (als u al thuiszorg ontvangt) of Cliëntservice De Zellingen.

Meer informatie of een afspraak maken? Bel Cliëntservice op 010 - 284 33 00

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen