Rijckehove

Rijckehove is een sfeervolle woonzorglocatie in Capelle aan den IJssel met zeven wooneenheden voor verschillende doelgroepen. Deze locatie biedt een veilige leefomgeving waarin respect en zelfstandigheid centraal staan. Tevens kunt u in Rijckehove terecht voor revalidatie, dagbehandeling en dagactiviteiten.

In Rijckehove wonen 80 cliënten in een eigen appartement. Elke wooneenheid beschikt over een gemeenschappelijke ruimte om te eten. Familie en vrienden zijn natuurlijk van harte welkom om langs te komen.

Rijckehove is gelegen in een rustige, jonge woonwijk aan de Tsjaikovskistraat in Capelle aan den IJssel. Een bushalte en het metrostation (Capelsebrug) vindt u op loopafstand. U kunt op Rijckehove gebruik maken van onder andere de volgende faciliteiten:

 • Restaurant
 • Grote recreatiezaal (de Muziekhof)
 • Binnentuin
 • Buitenterras
 • Dakterras
 • Kapsalon
 • STAR bloedafname
 • Oefenruimte fysiotherapie
 • Winkel

Zoekt u een geschikte woonzorglocatie voor uzelf of uw naaste? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars en maak een afspraak voor een rondleiding.

Wonen met zorg

Onze specialistische zorg bieden we op psychogeriatrische en somatische afdelingen verdeeld over 7 wooneenheden. Daarnaast beschikt Rijckehove over een beademingsafdeling en een afdeling revalidatie. Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg en verpleging is een Wlz indicatie nodig.

Cliënten die (tijdelijk) op Rijckehove wonen met zorg en verpleging kunnen gebruik maken van onze behandeldienst. Dit zijn teams van experts die betrokken zijn bij de afstemming van uw behandeling, begeleiding en zorg. Zo bent u altijd verzekerd van de best passende zorg en behandeling.

Vanuit Recreatie en Welzijn wordt een algemeen programma met terugkerende activiteiten aangeboden, waaronder rolstoel-/rollatordansen, bloemschikken, zingen, koersbal, bingo, ect. Daarnaast zijn er verschillende optredens door het jaar heen en wordt er elke week een kerkdienst georganiseerd. Ook komt er wekelijks een rijdende bibliotheek langs.

De activiteiten die door Recreatie en Welzijn worden georganiseerd zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Voor deelname aan sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Behandeldiensten: ook eerstelijnszorg

De behandeldiensten op Rijckehove zijn niet alleen voor bewoners. Iedereen kan hier op doorverwijzing van de huisarts en zonder indicatiestelling terecht. Onze behandeldienst bestaat uit diverse vakgroepen en met elk een eigen aandachtsgebied, die u graag helpen in uw revalidatietraject.

Op Rijckehove kunt u - met en zonder indicatie - terecht bij de volgende behandeldiensten:

Dagactiviteiten en Dagopvang 's Gravenland

Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. Wilt u actief blijven, anderen ontmoeten, uw vaardigheden behouden of zelfredzamer worden? Dan bent u bij de dagactiviteiten en dagopvang 's Gravenland in Rijckehove aan het juiste adres.

Dagactiviteiten zijn gericht op verschillende doelgroepen; zowel senioren als jongere mensen met een beperking zijn van harte welkom. Het doel is om u een zinvolle en gezellige dag te bezorgen met activiteiten die aansluiten bij uw wensen en behoeften. U kunt hierbij denken aan:

 • Aangepaste beweegactiviteiten
 • Herstelgerichte training van lichamelijke of geestelijke functies
 • Een gezonde maaltijd
 • Afwisselende ontspannende activiteiten op vaste tijden in de week

Wordt de dag voor uw naaste te zwaar? Ook u kunt terecht bij de dagactiviteiten voor activiteiten en gesprekken. Met een uitvoeringsverzoek kunnen we op werkdagen de verzorging overnemen.

Dagbehandeling gaat een stapje verder dan dagactiviteiten. Bij dagbehandeling is de zorgvraag vaak intensiever, bijvoorbeeld vanwege zware dementie of een combinatie van ziektebeelden. U kunt dan ook een beroep doen op de behandelaren van De Zellingen, zoals een fysiotherapeut of psycholoog.

Om in aanmerking te komen voor dagactiviteiten of dagbehandeling is een Wmo indicatiestelling, Wlz overbrugging of PGB nodig. Voor meer informatie over de dagactiviteiten kunt u contact opnemen met 's Gravenland via 010 - 266 57 78 of dagbehandeling@zellingen.nl.

Heeft u hulp nodog bij de indicatiestelling? Neem dan contact op met Cliëntservice De Zellingen via 010 - 284 33 00 of clientservice@zelllingen.nl.

 

Beoordeel locatie Rijckehove op Zorgkaart Nederland

 

Vragen aan of over onze locatie Rijckehove? Bel met 010 - 266 57 57

Wij kunnen u ook terugbellen of mailen

Hier vindt u ons